» E-mail reacties

» Nieuws

» Contact
» Bouw Red Special

» Red Special onderdelen

» Treble boosters
» Instrumenten

» Haal en breng service

» Wachten op reparaties
» Gitaar reparaties

» Versterker reparaties

» Gitaar modificaties
Het heeft even geduurd maar uiteindelijk was in maart 2011 de Deacy amp exact geworden wat ik wilde realiseren. Door het toevoegen van diverse functies is het een unieke versterker geworden voor home recording toepassingen.

Uitgangspunt was de Greg Fryer 1 Watt Amp Kit. Aan deze kit hebben we diverse nuttige functies toegevoegd. Daarnaast wilde ik ook graag dat deze versterker de fraaie Vox stijl uitstraalde. Het resultaat;
Deacy Amp Vox Stijl Preview
Deacy Amp Vox Stijl bouw details
De Deacy Amp staat bekend als de versterker gebouwd door John Deacon, welke door Brian May gebruikt werd in combinatie met een treble booster. De versterker kan op laag volume een fantastisch palet klanken van clean tot viool achtige vervormde klanken maken. In combinatie met Tri-Sonic elementen komt de versterker het best tot zijn recht. Met deze versterker heeft Brian May veel van zijn orchestrale klanken opgenomen.

Hieronder zie je details betreffende de bouw van "mijn Deacy Amp" en de nuttige features die ik heb toegevoegd, met behoud van de originele klankeigenschappen.
Deacy Amplifier electronica:
De elektronica van de Deacy Amp bestaat uit een Greg Fryer bouwkit met versterker en direct recording board. In de kit zit ook een breedband luidspreker, van belang bij het verkrijgen van de jankende toon.

De electronica is in een degelijk Hammond chassis gebouwd.
Power attenuator:
De Deacy Amp heeft een vermogen van slechts 1 Watt. Dit lijkt niet veel maar is thuis nog erg hard. Daarom is een power attenuator toegevoegd waarmee het volume geregeld kan worden in 6 stappen: 0dB, -3dB, -6dB, -9dB,-12dB, -15dB. Hierdoor is de versterker ook op lager volume te gebruiken met behoud van de originele klank en vervorming.
Compressie:
De Deacy Amp blinkt uit in het terugregelen van vervormd naar clean met behoud van volume. Om nog meer balans te brengen tussen clean en vervormd is een natuurlijke compressor toegevoegd die de voedingsspanning bij vervormde klank laat inzakken. Hierdoor klinkt clean nagenoeg even hard als vervormd bij alleen het terugregelen van de volume pot op de gitaar. Compressie kan in vier stappen geregeld worden: Uit, licht, medium, zwaar.
Voeding:
De voeding bestaat uit een dubbele voeding, -9V +9V met zeer goede afvlakking om brom en ruis uit te sluiten. Voor de Deacy Amp wordt alleen de negatieve voeding gebruikt.

De + 9V is aangesloten op een DC adapter aansluiting, zodat een externe treblebooster of chorus effect gemakkelijk en snel van voeding voorzien kan worden.

De -9V en +9V DC voedingen zijn galvanisch volledig gescheiden om brom problemen te voorkomen.

Een LED geeft aan dat de Deacy Amp op spanning staat.
De behuizing:
Ik wilde de Deacy Amp graag met alle instelmogelijkheden in één compacte behuizing bouwen. Een Vox Pathfinder behuizing bleek hiervoor perfect geschikt. De 6,5 inch breedband speaker past direct in de behuizing en de maten van de behuizing zijn nagenoeg gelijk aan de originele Deacy Amp. Het Hammond chassis kan perfect ingehangen worden in het houten frame waardoor een fraaie versterker met de originel Vox look ontstaat.

Hieronder zie je enkele impressies van het eindresultaat.


Het elektrotechnische schema:
Deacy amp in Vox stijl
In de sectie hieronder vind je een uitgebreide omschrijving hoe de versterker gebouwd is en zie je welke features aan de Deacy amplifier zijn toegevoegd, zonder het originele karakter van de versterker te verliezen;

» Volume regeling + power attenuator (1 watt is nog steeds erg hard)
» Regelbare compressie voor een betere balans tussen clean en vervormd
» Externe speaker uitgang om een AC30 cabinet aan te sturen
» Extra voeding voorziening voor een treble booster voeding
» Fraaie Vox behuizing
De Gitaar in Tune Deacy amp Vox Stijl
(Bas) Gitaren, versterkers, effecten - Vlist, Zuid Holland. T 00 31 (0)6 230 26 772
Gitaar in Tune
Haal meer muziek uit je instrumenten
Afstellen, reparaties, in- verkoop
·  To legal statement  ·
Bezoek op afspraak - Vlist, Zuid Holland
Telefoon 06 - 230 26 772
Website design / copyright © 2018 "Gitaar in Tune" 
Heb je vragen?
Gitaar in Tune staat ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 67167888


Stuur een e-mail of bel gerust
Gitaar in Tune