» E-mail reacties

» Nieuws

» Contact
» Bouw Red Special

» Red Special onderdelen

» Treble boosters
» Instrumenten

» Haal en breng service

» Wachten op reparaties
» Gitaar reparaties

» Versterker reparaties

» Gitaar modificaties
Hoe kan je de levensduur en klank van mijn snaren verbeteren?
Het is belangrijk dat snaren na het spelen worden schoongemaakt. Doe dit door de snaren een voor een even te laten klapperen (omhoog trekken en los laten). Hierdoor schiet het vuil uit de snaren. Herhaal dit een aantal keren per snaar. Dit bevordert de levensduur en de klank van de snaar.
Verleng de levensduur van uw ingangsjacket op een gitaarversterker!
Op een gitaarversterker wordt vaak voor de ingang gebruik gemaakt van een geďsoleerde ingangsjacket, te herkennen aan een brede zwarte moer aan de buitenzijde. Deze jackets zijn vrij storingsgevoelig. Je kan de levensduur sterk verlengen door gebruik te maken van een haakse jacketplug op de gitaarkabel. Met een haakse plug wordt de ingangsjacket minder belast dan bij een rechte plug omdat het snoer naar onder weggevoerd wordt. Het hefboomeffect welke schade aan de ingangsjacket kan veroorzaken is met een haakse jacket veel minder. Zo kunnen storingen zoals ruis en kraak voorkomen worden.
Wat kan ik doen als mijn gitaarmuziek niet in mijn zang toonhoogte staat?
Je hebt een goed gitaarnummer, maar als je wilt meezingen staan de akkoorden niet in de juiste toonhoogte! Soms biedt een kapo mogelijkheden om de toon binnen je zangbereik te brengen. Met een transponeer tabel is het eenvoudig om akkoordschema’s gebaseerd op majeurladders om te zetten naar een toonhoogte die beter bij je zangstem past zonder een kapo te hoeven gebruiken. Hieronder zie je een tabel voor het transponeren van majeur akkoordenschema's.
Het toepassen van de tabel:
Stap 1: Bepaal de toonhoogte waarin het nummer is geschreven.
Stap 2: Bepaal de toonhoogte waarmee je het nummer prettig kan zingen.
Stap 3: Zet alle akkoorden om naar de nieuwe toonsoort:

Voorbeeld:      C           Am          Dm          G         F         Dm          G7          C

Wordt:            G          Em           Am          D         C         Am          D7          G
Soms kan je met kleine of praktische tips, een oplossing vinden voor dagelijkse problemen waar je tegenaan loopt, je sound verbeteren of een steeds terugkerend probleem eenvoudig oplossen.

Vaak hoeven deze hints en tips helemaal geen geld te kosten. Op deze pagina verzamel ik diverse hints en tips die ik ontvangen heb van mede gitaristen die met een goed idee kwamen of een praktisch probleem simpel opgelost hebben.
Heb je een interessante Hint of Tip? Stuur me een e-mail dan kan ik de tip hier toevoegen.
Hints en tips
Heb je ook een hint of tip die je wilt delen?


Stuur ons dan een e-mail met jouw praktische tip of idee en ik zal kijken of ik de tip kan toevoegen op deze pagina.

Zo kunnen gitaristen voor elkaar en met elkaar samenwerken aan leuke oplossingen voor praktische dagelijkse problemen en deze met elkaar delen.

Ik zie jullie tips met belangstelling tegemoet.
Vintage Marshall transistor bakken met knal in speakers bij uitschakelen!
Heb je een oude Marshall amp (Bijvoorbeeld Marshall 5210) die bij het uitzetten een enorme knal geeft in de speaker dan heb ik misschien wel een oplossing voor je. Met een RC netwerk over de voedingsschakelaar kan je deze harde knal reduceren tot een acceptabele plof bij het uitschakelen. Wil je meer weten stuur dan even een mail voor aanvullende informatie.
Trillingen en bijgeluiden in je gitaar

Soms hoor je in je gitaar trillingen of bijgeluiden in je gitaar die niet te lokaliseren zijn. Vaak is dit het gevolg van losse schroefjes, losse frets trillende veren of snaren die niet goed in de topkam of brug liggen. Met de controle punten in de basis afstelbeurt is het mogelijk om dit soort problemen te lokaliseren en op te lossen.
Heb je met je gitaar last van brom en /of ruis bijgeluiden?

Als je de slagplaat en body afschermt met koperfolie en de bedrading van de gitaar verbeterd kan je brom en bijgeluiden vaak sterk verminderen of zelfs opheffen.

Deze Fenix Telecaster werd een stuk stiller nadat de slagplaat en body afgeschermd was en de bedrading op diverse plekken vervangen en verbetert is.

Ook slechte soldeerverbindingen zijn opgezocht om kraakjes te voorkomen.
Voorkom vallen van je gitaar met een rubberen afdichtring van een beugelflesje
Als je gitaar van de draagband afschiet kan de gitaar onherstelbaar beschadigen. Just kwam met de leuke en ook goedkope tip om met een afdichtring van een beugelflesje de draagband te klemmen op de draagbandhouder. Eenvoudig en effectief en het kan een vervelende en kostbare valpartij van je gitaar eenvoudig voorkomen.
Koffer gitaar links dragen
Draag altijd je gitaarkoffer met je linkerhand. Mocht de koffer een keer openschieten dan valt het deksel naar je been en kan de gitaar niet gelijk naar beneden vallen. Een simpele tip welke een hoop schade kan voorkomen.
(Bas) Gitaren, versterkers, effecten - Vlist, Zuid Holland. T 00 31 (0)6 230 26 772
Gitaar in Tune
Haal meer muziek uit je instrumenten
Afstellen, reparaties, in- verkoop
·  To legal statement  ·
Bezoek op afspraak - Vlist, Zuid Holland
Telefoon 06 - 230 26 772
Website design / copyright © 2018 "Gitaar in Tune" 
Heb je vragen?
Gitaar in Tune staat ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 67167888


Stuur een e-mail of bel gerust
Gitaar in Tune