» E-mail reacties

» Nieuws

» Contact
» Bouw Red Special

» Red Special onderdelen

» Treble boosters
» Instrumenten

» Haal en breng service

» Wachten op reparaties
» Gitaar reparaties

» Versterker reparaties

» Gitaar modificaties
Het grootste probleem met de Brian May configuratie is dat een AC30 op vol volume moet draaien. Dit is in thuis situaties niet te doen omdat je de kozijnen en ramen dan uit de gevels blaast. Je hebt echter wel een goede buizen setup nodig om alleen met de volume potmeter op de gitaar van clean tot romige vervorming te regelen, zonder dat het volume afneemt als je terug regelt naar clean (het grootste probleem met de meeste transistor amps m.u.v. De Deacy amp). Om dit te realiseren moet zowel de buizen voorversterker alsmede eindversterker voluit kunnen sturen.

Om dit resultaat te verkrijgen hebben ik een 1,5 watt buizen versterker gebouwd met 2 x ECC83 en 1 x ECC99 als eindtrap. D.m.v. een regelbare power attenuator is het volume in te stellen tussen slechts 0 en 0,15 Watt. En dit is voor thuis gebruik al hard zat. De buizen versterker stuurt de standaard VOX AC30VR speakers aan welke een prima klank bieden. Resultaat is een versterker die perfect van volledig clean, naar romige vervorming regelt, waarbij het volume perfect in balans blijft. Als treble booster gebruik ik de Dallas Range master.

Om vervolgens een mooi stereo effect te creŽren en de mogelijkheid om galm en delay toe te voegen is een Boss CE-20 als stereo chorus gebruikt welke de Boss CE-1 fraai kan emuleren. Daarnaast heb ik een 2e gemodificeerde VOX AC30VR toegevoegd als 2e kanaal. De modificatie betreft een effect send return, net voor de eindtrap. Hierdoor is het mogelijk aan het 2e kanaal galm en delay toe te voegen. Ik gebruik hiervoor de TC Electronic Nova delay en reverb. Als laatste zit er in het effect send-return kanaal een Alesis 3630 limiter om te zorgen dat clean en vervormt meer in balans zijn bij het regelen van de volume potmeter op de gitaar. (dit is nodig omdat dit niet het sterkste punt is van de VOX AC30VR)

Het resultaat is een sprankelende stereo klank met de mogelijkheid voor delay en reverb om bijvoorbeeld de Brighton Rock Dual delay sound te realiseren.
Low power stereo Brian May versterker set-up
Toegepaste apparatuur
De configuratie in beeld
Principe schema buizenversterker
Het hieronder weergegeven basisschema is gebruikt voor de bouw van de buizen versterker. Aan de versterker zijn een aantal modificaties toegevoegd waaronder een toonregeling, wijziging van condensatoren, toevoegen van volume potmeter en regelbare power attenuator.
» Gemodificeerde Red Special met Adeson Tri-Sonic elementen

» Greg Fryer Treble booster Deluxe

» Boss CE-20 op de Boss CE-1 setting

» Zelfgebouwde buizen versterker gemonteerd in de VOX AC30VR behuizing

» Gemodificeerde VOX AC30VR voorzien van een effect send-return

» Alesis 3630 limiter in effect loop VOX AC30VR

» TC Electronic Nova delay in effect loop VOX AC30VR

» TC Electronic Nova reverb in effect loop VOX AC30VR

» 2 x Shure SM57 voor recording via mengpaneel en computer
(Bas) Gitaren, versterkers, effecten - Vlist, Zuid Holland. T 00 31 (0)6 230 26 772
Gitaar in Tune
Haal meer muziek uit je instrumenten
Afstellen, reparaties, in- verkoop
∑  To legal statement  ∑
Bezoek op afspraak - Vlist, Zuid Holland
Telefoon 06 - 230 26 772
Website design / copyright © 2018 "Gitaar in Tune" 
Heb je vragen?
Gitaar in Tune staat ingeschreven in het Handelsregister onder KvK-nummer 67167888


Stuur een e-mail of bel gerust
Gitaar in Tune